Beranda / Pendidikan / 11 Geguritan Kula Dadi Polisi, Dokter, Guru, Pemain Bola, Presiden

11 Geguritan Kula Dadi Polisi, Dokter, Guru, Pemain Bola, Presiden

Polwan paling cerdas

Ngimpi aku dadi polisi,
Sing ayu lan uga pinter,
Kaya mbantu wong
Dadi pahlawan.

Ngimpi aku dadi polisi,
Sing wani nglawan kejahatan
Ora wedi karo wong
Berani mbela hak sing bener.


Tujuanku dadi dokter

Wiwit bocah sing dak idham
Pengen dadi dokter.
Nganggo seragam putih
Ing rumah sakit nambani.

Dokter minangka wong sing cerdas
Tansah sinau sregep
Aja kesed
Ati dheweke apik kanggo mbantu wong.


Impenku dadi guru

Aku pingin dadi guru
Sing mulang ilmu ilmiah manungsa
Saengga kawruh ing dada
Moral sing luhur lan wicaksana.

Aku pingin dadi guru
Minangka conto kanggo niru
Tansah sopan lan wicaksana
Dadi conto kanggo manungsa.


Tujuanku dadi polisi

Bapakku pulisi
Layonipun kendel lan kendel
Bisa nganggo disiplin
Aja kesed.

Aku kepengin kaya bapak
Dadi polisi bangga
Tansah mbiyantu lan mbiyantu
Ora wedi karo apa-apa.


Tujuanku kanggo dadi pemain bal-balan

Cepet kanthi cepet ing lapangan,
Cepet kaya menjangan
Nggawe bola bola-bali
Sing dadi tujuanku dadi pemain bal-balan.

Praktek kanthi tenanan lan aja nganti bosen
Cita-cita luhur kudu diperjuakake
Ora mung lamunan
Aku pengen ngimpi.


Dadi Presiden

Dina saben dina
Aku liwat dening sinau

Ora sampah wektu
Buku maca
Sinau
Laku
Aja mandheg.

Aku percaya
Ing sawijining dina

Kabeh sing wis disinaoni
Bakal migunani, kanggo aku, umatku, lan kabeh.

Lan sing ngerti, mungkin
Aku dadi presiden Indonesia.


Tujuanku yaiku dadi arsitek

Aku bakal mbangun omah sing ayu
Desain sing prasaja lan apik banget.

Aku nggawe taman sing kebak kembang
Werna warni ndadekake nyenengake.

Aku nggawe omah kanthi kolam,
Supaya sampeyan bisa nglangi saben dina.


Tujuanku yaiku dadi bidan

Tujuanku yaiku dadi bidanSepira seneng
Deleng bayi sing isih abang.

Nangis kanthi seneng
Raupane cute tanpa dosa.

Aku pingin dadi bidan
Supaya bayi lair kanthi aman.

Ibu iku bayi sing sehat
Kabeh kulawarga seneng.


Tujuanku dadi prajurit Angkatan Laut

Ing tengah segara,
Ing tengah segara,
Kapal perangku njeblug samodra.

Nang ombak,
Ing ombak samodra,
Kapal perang ora krupuk maju.

Aku nglindhungi negara kasebut
Aku nglindhungi segara

Ing pungkasan mburi ana.

Negaraku isih menang,
Ing salawas-lawase lan selawase.


Dadi Pilot

Mabur ing ndhuwur mendhung,
Ora adoh saka bumi
Nggawa penumpang
Ruang sing jembar ing saindenging negara.

Aku pengen dadi pilot
Kapal kapal ing saindenging jagad
Kaya elang gedhe
Nggumunke langit biru kanthi nggumunke.


Dadi rencang penerbangan

Nalika aku tuwuh
Aku pengin dadi pramugari
Saben dinane pesawat
Mabur adoh menyang negara.

Aku pengin ngerti kabeh negara
Cedhak lan adoh

Kenehi wong saka macem-macem nasional
Kanthi beda budaya.

Tinggalkan Komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.